MBSR Methode Eline Snel

AMT MBSR Methode Eline Snel

De MBSR is een educatieve stressreductie training gericht op het bewust worden van je eigen automatische piloot in spanningsvolle situaties. Waardoor loopt bij mij de spanning op en hoe ga ik daar mee om? Je vergroot je bewustzijn en leert de stress eerder en  beter voelen, zodat je in staat bent om eerder en beter te reageren.

De training bestaat uit verschillende oefeningen, zoals zitmeditaties, ligmeditaties, verhalen, gedichten, yoga en andere ervaringsgerichte opdrachten, die je samen met de andere deelnemers uitvoert.  

Je leert o.a.

  • Aandacht te hebben voor je eigen gevoelens, gedachten en lichaamssignalen én die van je kind of leerling
  • Herkennen wanneer je op de automatische piloot reageert op gedrag van je kind of leerling (of een ander) en daar ook een keuze in kunt maken om het anders te doen
  • Echt in contact te komen met je eigen gevoelswereld en ook echt in contact te komen met je kind of leerling
  • Dat veel verschillende gevoelens en stemmingen er mogen zijn en dat je ze niet hoeft weg te drukken, te negeren of er voor weg hoeft te lopen. De ‘bui’ gaat weer over, net als bij het weer.
Stilzitten als een kikker

De training is specifiek gericht op ouders, verzorgers en professionals die op verschillende manieren betrokken zijn bij de opvoeding, zoals leerkrachten, pedagogisch medewerkers, sociotherapeuten, kinderverpleegkundigen, psychologen, psychiaters. Maar ook als je geen kinderen hebt of niet als opvoedprofessional werkzaam bent is de training een waardevolle investering in jezelf. De vertaalslag naar de dagelijkse praktijk waarin je in contact bent met je partner of collega’s is zeer goed te maken.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. De training heeft het meeste effect als je dagelijks ook 20-45 minuten thuis oefent met de stof van de training. Ook krijg je tijdens de training de kans om een stiltedagdeel bij te wonen om zo je eigen meditatievaardigheden en aandacht te kunnen verdiepen.

Je krijgt een werkboek bij de training en ook een exemplaar van ‘Stilzitten als een kikker’ of ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’, de boeken die Eline Snel heeft geschreven. De meditaties krijg je tijdens de training digitaal toegestuurd, zodat je de meditaties thuis ook kunt gebruiken.

De kosten voor de training inclusief werkboek, boek Eline Snel, downloads, gebruik van het materiaal zijn 450,- euro. Vaak krijg je dit (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. De ervaring is dat werkgevers een dergelijke training voor hun werknemers ook regelmatig vergoeden.