Mindfulness In Opvoeding en onderwijs (methode Eline Snel)

 8-weekse training Mindfulness in opvoeding en onderwijs volgens de methode Eline Snel

De basis van mindfulness is oefenen in bewuste, vriendelijke aandacht. Aandacht voor dit moment. NU. Aandacht voor de adem, lichamelijke klachten, spanning, zorgen, die piekerfabriek en werkdruk. Maar ook aandacht voor die talloze momenten van geluk. Momenten dat het leven vanzelf goed gaat. Zonder dat je kritische, oordelende geest zich overal mee hoeft te bemoeien.We leven vaak niet in het NU maar besteden veel aandacht aan wat er nog allemaal MOET, zou kunnen gebeuren of gebeurd is. We laten ons zomaar meeslepen in emoties, piekergedachten en reageren vaak automatisch op wat ons overkomt. Maar we kunnen onszelf trainen om te zorgen dat het ook anders kan.

De 8-weekse Mio training is voor ouders, leerkrachten, sociotherapeuten, pedagogisch medewerkers die hun kostbare leven voluit willen leven. Of je nu stress ervaart in je werk, turbulentie in je gezin of last hebt van piekeren, slapeloosheid, angstklachten of lichamelijke pijn of als je juist wilt voorkomen dat je klachten krijgt. Iedereen is welkom.

Doel van de training is: 

·      *  Het ontwikkelen van zelfzorg voor ouders en leerkrachten om anders met de stress thuis en de werkdruk om te leren gaan door middel van reflectie oefeningen, meditaties, yoga oefeningen, theorie en uitwisseling van ervaringen rondom de oefeningen.

·      *  Het ontwikkelen van de ‘aandacht spier’, door bewust te kijken, te luisteren en te voelen, zonder direct te hoeven reageren of erover te hoeven oordelen (naar jezelf en naar anderen)

·        *Ontwikkelen van het vermogen om de werking van de geest (gedachten, gevoelens en lichamelijke signalen) bewust te worden en de vaak automatische reacties hierop te (h)erkennen en om te buigen naar bewuste, heilzame reacties.

·       *  Het ontwikkelen van zelfcompassie en compassie voor anderen.

 De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en wordt afgesloten met een stiltelunch. De gehele periode wordt er dagelijks thuiswerk gedaan in de vorm van meditatie, dagelijkse reflectie op stressvolle momenten en je reacties erop. Het oefenen van meer bewust aanwezig zijn bij wat je doet terwijl je het doet, denkt of voelt is een belangrijk element. Met behulp van de mp3’s die u krijgt oefent u uw geest in helder stabiel en veerkrachtig worden. En ook vriendelijker en minder reactief. Tevens krijgt u een exemplaar van het boek van Eline Snel 'Stilzitten als een kikker' of 'Ruimte geven en dichtbij zijn' afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen of de kinderen waar u mee werkt. 

De eerste training van PMT Zwolle start in het najaar van 2019 en kost 350 euro. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van de training

Bent u geinteresseerd mailt u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Back to top