In dit blog beschrijf ik wat mij bezighoud als psychomotorisch therapeut, rots en water trainer, mindfulness trainer. Bijzondere therapie momenten, mooie verhalen, maar ook nieuws uit therapieland.

30-9-2017

 

Vandaag heb ik de laatste dag gehad van de opleiding tot mindfulnesstrainer in de methode Eline Snel. 'Stilzitten als een kikker". Ik ben nu officieel gecertificeerd trainer en bevoegd om de training zowel voor eigen praktijk als voor scholen aan te bieden voor kinderen van 5 - 12 jaar. De Methode Eline Snel 'Stilzitten als een kikker" in Zwolle is een erg leuke methodiek voor het jonge kind om te oefenen met aandacht en alle voordelen die dat met zich meebrengt. Ze staan beschreven in het artikelen aan de voorkant van mijn website. De vervolgopleiding van de Methode Eline Snel 'Stilzitten als een kikker" zal ik in April 2018 gaan volgen, zodat ik dan ook bevoegd ben om de training aan te bieden aan jongeren tot 19 jaar.

Onderstaand verhaal gebruik ik regelmatig in de individuele therapie met jongeren. Wat neem jij er uit mee?

Er was eens een jongen met weinig zelfbeheersing. Zijn vader gaf hem een zak spijkers en zei tegen hem dat elke keer als hij zijn zelfbeheersing verloor, hij een spijker in de achterkant van de schutting moest slaan. De eerste dag sloeg de jongen 37 spijkers in de schutting. Over de volgende paar weken, toen hij leerde om zijn kwaadheid onder controle te krijgen, werd het aantal spijkers dat hij in de schutting sloeg geleidelijk aan minder. Hij zag in dat het gemakkelijker was om zijn zelfbeheersing niet te verliezen, dan al die spijkers in de schutting te slaan. 

Uiteindelijk kwam de dag dat de jongen zijn zelfbeheersing niet meer verloor.Hij vertelde dit zijn vader en die stelde voor dat de jongen nu voor elke keer dat hij zijn zelfbeheersing behield hij een spijker uit de schutting haalde.De dagen gingen voorbij en de jonge man was eindelijk zover dat hij zijn vader kon vertellen dat alle spijkers waren verdwenen.De vader nam de jongen bij de hand en ging met hem naar de schutting. Hij zei:”Je hebt het goed gedaan, mijn zoon, maar kijk nu eens naar de schutting.”

De jongen keek naar de schutting en zag allemaal gaten, van de spijkers die hij er ingeslagen had. De vader zei: “De schutting zal nooit meer dezelfde zijn. Als je dingen zegt in woede, dan laten ze een litteken achter, net als deze gaten. Je kunt iemand met een mes steken en het mes er weer uit trekken. Het maakt niet uit hoe vaak je zegt dat het je spijt, de wond zal altijd blijven.”

 

Back to top