Robbert

 

 

Mijn naam is Robbert Otte. Ik ben al ruim 10 jaar werkzaam als psychomotorisch therapeut binnen de gesloten jeugdzorg, open jeugdzorg en verslavingszorg voor zowel jongeren als volwassenen.

Al van jongs af aan ben ik iemand die graag in beweging is en vroeger heb ik veel verschillende sporten uitgeprobeerd. Voetbal, zwemmen, badminton, turnen en later ook schaatsen. Door een aantal blessures en het werk wat de fysiotherapeut deed raakte ik geïnteresseerd in wat de mensen beweegt. In eerste instantie ging het dan vooral om de motorische en fysiologische kant. Tijdens mijn studie Fysiotherapie ontdekte dat ik de mens achter de beweging interessanter vond, dan de beweging op zich. Ik was meer benieuwd wat de mensen beweegt vanuit mentale en gedragsmatige kant. 

Een eigen praktijk was altijd een wens van mij en die heb ik 4 jaar geleden waar kunnen maken. Zelf heb ik geen praktijkruimte. Dat maakt mij flexibel. Of het nou bij u thuis is, op het werk, in de achtertuin. Het maakt mij niets uit. Ik pas mij wel aan en heb mijn auto altijd vol met materialen liggen om samen aan het werk te kunnen. Voornamelijk gebruik ik ons eigen lijf als uitgangspunt en gebruik ik weinig materialen. Vanuit mijn praktijk bied ik mindfulnesstraining voor kinderen, jongeren en volgend jaar ook ouders en leerkrachten, ik bied rots en water training voor verschillende doelgroepen en daarnaast bied ik psychomotorische therapie. Als laatste is mijn vak ook uitermate geschikt om op het gebied van teambuilding met elkaar aan de slag te gaan. Wilt u met uw team in beweging komen, neem dan contact met mij op. 

Nick van Deudekom, Master trainer Rots en Water: Robbert, mijn algemen indruk van jou is rustig, doordacht en weloverwogen. Ik zou je vergelijken met een relaxt slenterende beer. Ontspannen en toch doelgericht. Jouw kennis van PMT, lijf-lichaam processen weet je goed te koppelen aan Rots en Water. Mijns inziens heb je het in je om een hele EDIT te presenteren. Jouw voorkomen en de 'plek' waar je vandaan komt scheppen vertrouwen.

Marcel Venis, Advanced Rots en Water trainer: Je hulpvaardigheid en vriendelijkheid zijn een pré. Rots en Water zit in je. Je bent gewoon Rots en Water

Roy Alards. Rots en Water trainer: Als ik naar jou kijk als trainer dan valt mij het volgende op:

- je straalt rust uit

- je kennis en kunde zijn groot

- het lukt je ogenschijnlijk makkelijk om contact te maken en houden met alle jongeren

- de les was logisch opgebouwd

- de jongeren deden 'verrassend' goed mee met de les

Joanne Vinck, moeder van een cliënt: De samenwerking was goed. De afspraken waren helder en Robbert heeft zich enorm ingezet voor het welslagen van deze training. Hij was in staat om E, ondanks zijn verstandelijke beperking, goed aan te voelen en bij te sturen. E vond de trainingen leuk en keek er altijd naar uit. Ook de samenwerking met de zorgboerderij waar hij verblijft ging prima.

 

 

Back to top