Robbert

 

 

Mijn naam is Robbert Otte. Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeut. (PMT-er).

Al van jongs af aan ben ik iemand die graag in beweging is en vroeger heb ik veel verschillende sporten uitgeprobeerd. Voetbal, zwemmen, badminton, turnen en later ook schaatsen. Door een aantal blessures en het werk wat de fysiotherapeut deed raakte ik geïnteresseerd in wat de mensen beweegt. In eerste instantie ging het dan vooral om de motorische en fysiologische kant. Tijdens mijn studie Fysiotherapie ontdekte dat ik de mens achter de beweging interessanter vond, dan de beweging op zich. Ik was meer benieuwd wat de mensen beweegt vanuit mentale en gedragsmatige kant. 

Tijdens mijn studie aan het CIOS 'Aangepast sport en bewegen' ontdekte ik dat ik een juiste keuze had gemaakt. Ik wilde er mee verder en ben mij daarom nog meer in de mens gaan verdiepen tijdens mijn studie aan de CALO 'PMT'. Vooral mijn eerste stage bij de PMT-ers van het UMC Radboud te Nijmegen is mij bij gebleven. 

Na mijn studie aan Hogeschool Windesheim ben ik aan het werk gegaan bij JJI LSG-Rentray te Lelystad. Hier heb ik het aanbod PMT opgezet. Het aanbod bestond uit zowel individuele als groepsgerichte PMT. Daarnaast heb ik, samen met een gedragswetenschapper, de agressieregulatietraining 'In Control!' aangeboden. Nadat de PMT hier goed op de kaart stond ben ik dezelfde uitdaging aan gegaan bij Traverse Flevoland, een polikliniek. Na een aantal jaar als enige PMT-er in een team te hebben gewerkt wilde ik ook wel eens in een team met meerdere psychomotorisch therapeuten werken. De vacature bij De Hoenderloo Groep, mijn huidige werkgever, kwam als geroepen. Bij De Hoenderloo Groep bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit het aanbieden van individuele pmt. Daarnaast biedt ik ook nog de groepstrainingen Stop-Denk-Doe (impulsregulatie), ART Goldstein (agressieregulatie) en Rots en Water (weerbaarheid) aan. 

Ik heb altijd gedroomd om zelfstandig trainingen en therapie aan te bieden op het gebied van weerbaarheid, impulsregulatie en agressieregulatie. Met PMT Zwolle wordt deze droom werkelijkheid. Daarnaast heb ik de overtuiging dat PMT ook een mooi middel is om binnen teambuildingsactiviteiten in te zetten. Bent u nieuwsgierig naar mijn ideeën. Neem dan contact met mij op en ik sta u graag te woord. 

Nick van Deudekom, Master trainer Rots en Water: Robbert, mijn algemen indruk van jou is rustig, doordacht en weloverwogen. Ik zou je vergelijken met een relaxt slenterende beer. Ontspannen en toch doelgericht. Jouw kennis van PMT, lijf-lichaam processen weet je goed te koppelen aan Rots en Water. Mijns inziens heb je het in je om een hele EDIT te presenteren. Jouw voorkomen en de 'plek' waar je vandaan komt scheppen vertrouwen.

Marcel Venis, Advanced Rots en Water trainer: Je hulpvaardigheid en vriendelijkheid zijn een pré. Rots en Water zit in je. Je bent gewoon Rots en Water

Roy Alards. Rots en Water trainer: Als ik naar jou kijk als trainer dan valt mij het volgende op:

- je straalt rust uit

- je kennis en kunde zijn groot

- het lukt je ogenschijnlijk makkelijk om contact te maken en houden met alle jongeren

- de les was logisch opgebouwd

- de jongeren deden 'verrassend' goed mee met de les

Joanne Vinck, moeder van een cliënt: De samenwerking was goed. De afspraken waren helder en Robbert heeft zich enorm ingezet voor het welslagen van deze training. Hij was in staat om E, ondanks zijn verstandelijke beperking, goed aan te voelen en bij te sturen. E vond de trainingen leuk en keek er altijd naar uit. Ook de samenwerking met de zorgboerderij waar hij verblijft ging prima.

 

 

Back to top