Rots en Water training

rots en water zwolleRots en Water is een actieve training. Bij Rots en Water staat het doen en ervaren voorop. Maar we praten ook over wat we beleven in de oefeningen. Door samen te werken en samen te spelen worden je sociale vaardigheden ontwikkelt. De actieve oefeningen helpen je meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen te krijgen. De mentale oefeningen, zoals concentratie oefeningen, helpen je ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Het gaat om het inzetten van kracht (Rots) en de verbinding met de ander (Water). Na de training heb je meer zelfcontrole, kun je beter voor jezelf opkomen en heb je meer zicht op je eigen grenzen en die van een ander. Door de oefeningen te doen begrijp je niet alleen waar het over gaat, maar ervaar jij het ook. Dat maakt dat de training werkt, maar ook leuk is.

BEHULPZAAM

VRIENDSCHAP

CONTACT

HELPEN

DOORZETTEN

VOOR JEZELF OPKOMEN

ZELFBEHEERSING

STEVIG STAAN

STERK

RESPECT

ZELFVERTROUWEN

PLEZIER

Voorbeelden van oefeningen zijn balansspelletjes, tikspelen, ademhalingsoefeningen, stoeivormen, trappen en stoten,  samenwerkingsoefeningen en zelfverdedigingstechnieken.

Rots en Water is geschikt voor iedereen die wat over zichzelf wilt leren. Bijvoorbeeld om voor zichzelf op te leren komen of om zichzelf beter te kunnen beheersen. Vooral op (basis)scholen wordt de training veel gegeven om zo de sfeer, veiligheid en samenwerking in de klas te verbeteren. De training is bewezen effectief. Onderzoeksresultaten zijn te vinden op www.rotsenwater.nl

Als een groep te bedreigend voor je is, dan kun je bij PMT Zwolle ook terecht voor individuele begeleiding

Hieronder zie je een video met een aantal voorbeelden van oefeningen. Voor de gehele documentaire (48min) klikt u hier